• Din 2023, Trump, Biden și Obama au devenit personaje de YouTube, cu voci generate de AI.
  • Autoritățile americane avertizează că AI ar putea afecta alegerile prezidențiale din 2024.
  • ElevanLabs este o companie care folosește AI pentru a genera vocile persoanelor reale.

Inteligenţa Artificială duce divertismentul la un nou nivel după scenariile comice şi glumele scrise de ChatGPT.

Folosind programul ElevanLabs, un utilizator de YouTube poate genera vocile a trei preşedinţi americani: Joe Biden, Donald Trump şi Barack Obama, cu ajutorul AI, folosind jocul video Grand Theft Auto V cu moduri instalate sau Minecraft.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

Cele trei personaje virtuale inspirate după preşedinţii americani apar fie în ipostaza de răufăcători care jefuiesc bănci şi fac trafic de droguri, folosind arme şi maşini furate, fie ca aventurieri care participă la curse de maşini, sărituri cu paraşuta sau călătorii în spaţiu, în situaţii comice şi hilare, ca în clipul de mai jos, postat pe 30 august de canalul de YouTube, POTUSPlay. 

Potrivit Fox News, experţii în tehnologie şi politologii trag un semnal de alarmă utilizării necontrolate a inteligenţei artificiale în anul electoral 2024.

Inteligenţa artificială generativă poate produce rapid mesaje de campanie ţintite, texte, imagini sau videoclipuri, dar poate fi folosită şi pentru a induce în eroare alegătorii, a impersona candidaţi şi a submina alegerile la o scară şi cu o viteză fără precedent, mult mai rapid decât o puteau face trolli ruşi sau fanaticii ultraconservatori la alegerile din 2016 şi 2020.