• Alegerea ştirilor de la furnizorii specializaţi şi selectarea titlurilor şi a imaginilor pentru site-ul MSN este realizată în prezent de jurnalişti
  • AI-ul va îndeplini aceste sarcini, notează BBC News, care citează surse Seattle Times
  • Microsoft a spus că demersul face parte dintr-o evaluare a activităţii sale

Gigantul tehnologic american Microsoft intenţionează să înlocuiască o parte dintre jurnaliştii MSN cu A.I. Uite ce spune conducerea: „Ca toate companiile, ne evaluăm activitatea în mod regulat. Aceasta poate duce la creşterea investiţiilor în unele zone şi, din când în când, redistribuirea altora. Aceste decizii nu sunt rezultatul actualei pandemii“.

Microsoft, ca alte companii tehnologice, plăteşte furnizorii de ştiri pentru conţinutul folosit pe site-ul său web. Aproximativ 50 de persoane îşi vor pierde locul de muncă la sfârşitul lunii iunie, scrie Seattle Times, dar o echipă de jurnalişti cu normă întreagă va fi păstrată. „E demoralizant să crezi că maşinile ne pot înlocui, dar către asta mergem“, a spus unul dintre cei ameninţat cu concedierea.

Unii jurnalişti au avertizat că inteligenţa artificială ar putea să nu fie pe deplin familiarizată cu orientările editoriale stricte şi ar putea publica poveşti inadecvate. Un jurnalist citat de Guardian, a spus: „Îmi petrec tot timpul citind despre modul în care automatizarea şi AI vor lua toate locurile de muncă, acum mi-l ia pe al meu”.

Recomandări

SUA AJUTĂ GAZA
AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL

Microsoft este una dintre numeroasele companii de tehnologie care experimentează forme de aşa-numit jurnalism robotizat, pentru a reduce costurile.