• Internetul cuantic ar fi mai sigur și mai rapid.
  • Cercetătorii folosesc “memoria electronilor”.
  • Provocarea este obținerea intricației cuantice la temperatura camerei.

O echipă de fizicieni de la Universitatea Stony Brook a făcut un pas crucial către realizarea unui internet cuantic, care promite să revoluționeze sistemul nostru actual de internet, oferind securitate sporită și capacități de procesare a informațiilor de neegalat.

Ce este nou în aceasta abordare

Acest avans se bazează pe utilizarea memoriilor electronilor la temperatura camerei, un element esențial pentru dezvoltarea rețelelor cuantice de mâine. Spre deosebire de internetul clasic, se va baza pe intricația cuantică pentru a transmite informații. Intricația este acea stare care face că doi electroni care s-au aflat în contact să reacționeze apoi instantaneu absolut identic chiar de la distanță.

Principala provocare pentru acest internet al viitorului constă în dezvoltarea unor dispozitive care fac posibilă menținerea intricației cuantice pe distanțe mari. Funcționarea la temperatura camerei reduce costurile cu tehnologiile care necesită temperaturi aproape de zero absolut.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?

Care sunt următorii pași

Următorii pași sunt dezvoltarea surselor de intricare compatibile cu aceste amintiri cuantice și dezvoltarea unor mecanisme care să semnaleze prezența fotonilor stocați în rețea. .

Potențialul internetului cuantic de a transforma modul în care comunicăm, calculăm și analizăm datele este imens. Inovația privind memoriile sale cuantice la temperatura camerei reprezintă o piatră de hotar pe drumul promițător către această revoluție tehnologică.

Citește și: