• Investițiile în securitatea cibernetică au crescut din cauza pandemiei de Covid-19.
  • Atacurile cibernetice sunt mult mai dese, de când oamenii lucrează de acasă.
  • Atacurile de tip Phishing și cele de tip Malware sunt cel mai des întâlnite.

Pandemia de COVID-19 a generat una dintre cele mai mari creșteri ale investițiilor în tehnologie. Companiile au cheltuit săptămânal cu până la 15 miliarde de dolari mai mult decât de obicei. Investițiile au fost făcute pentru a integra munca la domiciliu în condiții de siguranță.

„Costurile cu securitatea și protecția datelor au fost cele mai ridicate. Patru din zece lideri în tehnologia informației au spus că organizațiile lor au experimentat în timpul pandemiei, mai multe atacuri cibernetice decât deobicei. Sunt informații care fac parte din cel mai mare studiu pentru liderii din domeniul tehnologiei. Studiul a avut peste 4.200 de respondenți din 83 de țări. Peste trei sferturi dintre aceste atacuri au fost de tip Phishing (83%) și aproape două treimi au fost tip Malware (62%). Atacurile cibernetice au crescut din cauza creșterii numărului de angajați care lucrează de acasă. Practic, companiile sunt expuse la aceste atacuri din cauza angajaților”, a transmis Alice Stroescu, corespondent Aleph News.

Tot mai puțini experți în securitatea cibernetică

„Este pentru prima dată în mai mult de 10 ani când experții în securitatea cibernetică sunt chiar prea puțini. Ei au ajuns în fruntea listei cu deficit în cadrul companiilor. Cu toate acestea, Gabriel Tănase, partener în cadrul departamentului Cyber & Tehnologie spune că organizația ar trebui să se concentreze mai degrabă pe educarea oamenilor din punct de vedere al securității cibernetice, decât pe securizarea prin măsuri tehnice”, a adăugat Alice Stroescu.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA