- „CatsMe!” a fost dezvoltată prin antrenarea unui algoritm pe baza a 6.000 de imagini.
- Aplicația este utilizată de peste 230.000 de clienți de la lansarea sa de anul trecut.
- Dezvoltatorii susțin că aplicația are o acuratețe de peste 95% și se așteptă să crească.
În Japonia, unde populația îmbătrânește și rata natalității scade vertiginos, animalele de companie au un rol deosebit de important în viața multor familii. Așa că japonezii au inventat aplicația CatsMe! care poate detecta durerea la pisici și ajută proprietarii să știe când este necesar să le ducă la veterinar.
Cum funcționează aplicația?
Aplicația CatsMe! a fost dezvoltată prin antrenarea unui algoritm pe baza a 6.000 de imagini cu pisici și a fost utilizată de peste 230.000 de clienți de la lansarea sa. Dezvoltatorii susțin că aplicația are o acuratețe de peste 95% și se așteaptă ca această precizie să crească pe măsură ce AI-ul învață din ce în ce mai multe expresii faciale feline. Profesorul Kazuya Edamura de la Universitatea Nihon, susține că, deși veterinarii pot determina într-o oarecare măsură dacă un animal simte durere, pentru proprietari această sarcină este mult mai dificilă.
Ce feedback oferă oamenii pentru CatsMe?
Feedback-ul este pozitiv, Maria și vreau să îți dau și un exemplu concret. O doamnă din Japonia, în vârstă de 57 de ani, care utilizează aplicația este foarte atentă la sănătatea și bunăstarea pisicii sale, Chi. Chi are 14 ani, adoră gustările și se confruntă cu probleme de sănătate tipice pisicilor mai în vârstă. După ce a avut mai multe pisici de-a lungul anilor, Mayumi căci așa se numește doamna, a decis să folosească inteligența artificială pentru a-i oferi lui Chi cât mai mulți ani fericiți și sănătoși.
În martie, Mayumi a fost printre primii care au descărcat și folosit CatsMe! și
se declară foarte mulțumită.
Iar statisticile arată că peste 70% din pisicile în vârstă suferă de artrită sau durere, dar doar 2% dintre ele ajung la spital datorită aplicației.