- Interzicerea accesului copiilor la calculator nu e o idee bună
- Jocurile le dezvoltă anumite abilităţi utile în viitor
- Excesul, însă, duce la probleme fizice şi psihice
Să le limitezi copiilor tăi accesul la calculator, tablet sau telefon, e o idee bună. Să le interzici, nu chiar. Pentru că jocurile le dezvoltă anumite abilităţi care le vor fi de folos mai târziu. După cum nici accesul fără restricţii nu e o idee prea bună.
Advertisment
Statul la calculator cu orele, fără mişcare, cu obieciuri alimentare haotice poate duce la probleme de sănătate nu numai fizice, dar şi psihice. Psihologul Keren Rosner îţi explică ce se întâmplă.
„Având în vedere că în ultima perioadă lumea virtuală este foarte importantă, această parte a jocului pe calculator are un beneficiu în ceea ce priveşte practicarea lui, însă nu în mod excesiv. Când spun în mod excesiv, înseamnă ore. La un moment dat, un copil care petrece foarte mut timp cu aceste jocuri, confundă lumea reală cu lumea virtuală şi ajunge să nu se poată adapta în mod echilibrat la lumea reală, pentru că păstrează acele repere din virtual”, spune Keren Rosner, psiholog.
Recomandări
- Oamenii din orașe aglomerate se simt mai singuri. Radu Leca, psiholog: „Avem de-a face cu un element numit acceptare de sine”
- Adrian Sârbu: Ordonanţa-trenuleţ nu va rezolva nimic. Bugetul României e o cutie neagră urât mirositoare. Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
- Vizita lui Donald Trump Jr. ar fi fost „înscenată”. „Yankee, du-te acasă” citează un deputat al celui mai mare partid din Groenlanda
- Elevii s-au săturat de educație. Doru Grădinaru, profesor de istorie: „Nici nu mai au răbdare să se asculte unii pe alții”
- Guvernul Ciolacu 2 a stabilit primul tur al prezidențialelor pe 4 mai, când românii sunt în minivacanță. Poporul român nu e prost!
Partenerii noștri