• Koenigsegg Automotive AB este un producător suedez de automobile sport ce pot atinge viteza maximă de 400 km/oră.
  • Model S Plaid are cea mai rapidă accelerație dintre toate vehiculele electrice aflate în producție.
  • Suzuki Hayabusa este printre cele mai rapide motociclete sport, atingând viteza maximă de 312 km/oră.

Ultima cursă a monștrilor din industria auto le poate da de gândit șoferilor indeciși când vine vorba de achiziționarea unei mașini.

Mat Watson de la Carwow a pus mâna pe un Koenigseg Agera RST.

Adversarii săi sunt un șofer de Tesla Model S PLAID și un motociclist călare pe un Suzuki Hayabusa, ambele supraalimentate!
Koenigsegg este propulsat de un motor V8 twin-turbo de 5 litri, echipat cu o cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu 7 trepte. Poate atinge 1360 de cai putere.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

S-a întâmplat în sfârșit!

Este, de asemenea, o mașină sport super ușoară. Dar are un preț ce o face să cântărească greu la buzunar – 3.500.000 de lire sterline!
Primul său concurent e un model Tesla Model S Plaid, echipat cu trei motoare, cu 1.020 cai putere. Fiind electric, mașina este puțin îngreunată de baterii și motoare și, ca urmare, cântărește 2.190 kg.

Al doilea concurent este motocicleta Hayabusa, cu un compresor montat, cu un motor de 1,3 litri cu 4 cilindri ce produce 385 cai putere.

Cine câștigă cursa în linie dreaptă?

Suzuki este campioana!

Suzuki produce cele mai rapide motociclete sport, fiind și foarte ușoare.

Model S Plaid are cea mai rapidă accelerație dintre toate vehiculele electrice aflate în producție, dar este îngreunat de baterii.

Totuși, mașina produsă de Tesla reușește cu brio să ajungă pe locul 2, depășindu-l pe Mat Watson, care conduce o mașină sport germană ce ar trebui teoretic să atingă viteza de 400 km/oră.

Cei trei concurenți au mai încercat de două ori.

Motocicleta Suzuki a învins pentru că are o tracțiune mai mare. Pe de altă parte, Koenigsegg nu a putut atinge decât 1260 cai putere pe o cursă cu distanță scurtă.

Dar pe distanță lungă, Koenigseg Agera RST, mulțumită combustiei, este un model net superior motocicletei japoneze și automobilului electric produs de Elon Musk.