• Faci 20 de genuflexiuni şi primeşti un bilet gratuit
  • Ticketul se numeşte simbolic „Bilet de sănătate” şi este valid pentru o singură călătorie
  • Proiectul a fost creat de Sports Festival în colaborare cu o firmă de IT din Cluj

Faci sport şi eşti recompensat! Nu doar cu sănătate, ci şi cu un bilet gratuit de călătorie. Se întâmplă de astăzi la Cluj unde în centrul oraşului a fost inaugurată staţia sportivă inteligentă. Stația funcţionează foarte simplu. Ca să îţi faci rost de un bilet, te pui în faţa robotului şi faci 20 de genuflexiuni.

Mirel Alexa, director executiv Sports Festival: „Denumirea de bilet de sănătate este una reprezentativă prin care vrem să arătăm lumii că printr-o simplă mişcare poţi să ai o recompensă imediată şi anume primeşti acest bilet gratis şi în acelaşi timp câştigi puţină sănătate.”

Genuflexiunile îţi întăresc muşchii şi te pot ajuta să scapi de dureri de spate, spune Maria Daud, antrenor de fitness.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Maria Daud, antrenor de fitness: „Genuflexiunile ne ajută să ne întărim toată musculatura, să ne întărim fesierii. Cum facem corect genuflexiune? Trebuie în primul rând să îţi iei poziţia de start corectă, uşor picioarele depărtate, vârfurile spre exterior şi ai grijă ca trunchiul să îţi coboare uşor în jos, să nu îl laşi în faţă.”

Chiar dacă era îmbrăcată într-o rochie, Denisa nu a putut să nu accepte provocarea de a face sport.

Denisa: „Am fost luată prin surprindere dar nu pot să zic nu la provocări de sport. E interesant! Pot să fac o grămadă de genuflexiuni pentru bilete. E foarte tare!”

Staţia sport smart de autobuz face parte din campania de sănătate iniţiată de Sports Festival care vrea să te încurajeze să faci mişcare cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului.

Cristiana Oprea, pilot de raliu: „Mi se pare o experienţă super tare că te provoacă, iar mie îmi plac provocările de genul acesta. Clujul întotdeauna investează lucruri foarte faine.”