• Este primul proiect de la Lamborghini de lucrări digitale.
  • Sunt o serie de cinci fotografii ale unui Lamborghini Aventador Ultimae care decolează spre stele.
  • Artistul elvețian, Fabian Oefner, a creat compozițiile din elemente reale.

Lamborghini accelerează în lumea blockchain și lansează primul său NFT. Producătorul auto italian a anunțat că va scoate la licitație o serie de NFT-uri pe care le-a produs în colaborare cu artistul elvețian Fabian Oefner, precum și cu NFT Pro și Sotheby’s, notează Aleph Business.

Este vorba despre o serie de cinci opere de artă digitale și fizice, legate între ele, care vor fi scoase la licitație între 1 și 4 februarie pe site-ul dedicat NFT al producătorului auto. Acestea înfățișează cinci fotografii ale unui Lamborghini Aventador Ultimae, care decolează spre stele și prin care este celebrată explorarea umană a spațiului.

Pentru a crea ilustrațiile digitale ale colecției, Lamborghini a menținut standarde înalte și a evitat tendințele pixelate și, în general, mai simpliste, întâlnite, de obicei, în colecțiile NFT. Compania a apelat la artistul elvețian, Fabian Oefner, cunoscut pentru o serie de lucrări care folosește fotografia pentru a aduce împreună arta și știința.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Pentru a crea cele cinci imagini care alcătuiesc partea digitală a colecției, Oefner și echipa sa au studiat planurile tehnice ale Lamborghini Aventador Ultimae și au creat o schiță exactă a modului în care va arăta fotografia. Artistul a surprins peste 1.500 de părți individuale ale unei mașini reale. Opera, intitulată „Space Time Memory”, înfățișează Lamborghini Ultimae plutind deasupra unei fotografii a Pământului. Imaginea curburii Pământului a fost obținută prin echiparea unui balon meteorologic cu o cameră și trimiterea acestuia la marginea stratosferei.

Oefner și echipa sa au asamblat, apoi, toate imaginile într-un singur moment, care a durat mai mult de două luni pentru a fi creat.

Licitația pentru prima dintre cele cinci NFT-uri va avea loc pe nft.lamborghini.com.