• Pe 14 noiembrie, misiunea SpaceX, Crew Dragon, pleacă spre Stația Spațială
  • #LaunchAmerica e o misiune care marchează multe premiere pentru SpaceX și NASA
  • Urmărește lansarea de la Kennedy Center pe 14 noiembrie, la 14.49, ora României

Dacă te fascinează tot ce ține de spațiu, pe 14 noiembrie așează-te confortabil în fotoliu și pregătește-te să pleci în misiune. NASA te invită la #LaunchAmerica. Nu e o misiune ca oricare alta, ci una cu multe premiere.

Naveta SpaceX Crew Dragon va decola de la Kennedy Center din Florida, la ora 14:49, ora României. E primul zbor cu 4 persoane al unei misiuni comerciale.

Shannon Walker va deveni prima femeie care zboară pe orbită într-o misiune comercială. Japonezul Soichi Noguchi va deveni primul astronaut internațional al misiunilor Crew Dragon, dar și primul care zboară pe trei tipuri de vehicule orbitale: naveta spațială americana, Soyuz-ul rusesc și, acum, Crew Dragon.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Este și primul zbor pentru pilotul Victor Glover, care e puțin copleșit de moment.

Victor Glover, astronaut Crew Dragon: „Sunt încântat. Doar ocazia să merg în spațiu este uimitoare, dar să pot merge într-un vehicul construit de această mare companie din California, de unde sunt și eu, nu stau departe de sediul SpaceX, e extraordinar. Ca fost pilot de încercare, să poți zbura cu un vehicul nou e un vis.”

Cei patru astronauți vor sta 6 luni pe Stația Spațială Internațională, într-o misiune științifică. Și sper că ți-am dat destule motive să fii cu ochii pe Kennedy Center.