#LaunchAmerica. Pe 14 noiembrie, NASA te invită la o misiune cu multe premiere

Dacă te fascinează tot ce ține de spațiu, pe 14 noiembrie așează-te confortabil în fotoliu și pregătește-te să pleci în misiune. NASA te invită la #LaunchAmerica. Nu e o misiune ca oricare alta, ci una cu multe premiere.

Naveta SpaceX Crew Dragon va decola de la Kennedy Center din Florida, la ora 14:49, ora României. E primul zbor cu 4 persoane al unei misiuni comerciale.

Shannon Walker va deveni prima femeie care zboară pe orbită într-o misiune comercială. Japonezul Soichi Noguchi va deveni primul astronaut internațional al misiunilor Crew Dragon, dar și primul care zboară pe trei tipuri de vehicule orbitale: naveta spațială americana, Soyuz-ul rusesc și, acum, Crew Dragon.

Este și primul zbor pentru pilotul Victor Glover, care e puțin copleșit de moment.

Victor Glover, astronaut Crew Dragon: „Sunt încântat. Doar ocazia să merg în spațiu este uimitoare, dar să pot merge într-un vehicul construit de această mare companie din California, de unde sunt și eu, nu stau departe de sediul SpaceX, e extraordinar. Ca fost pilot de încercare, să poți zbura cu un vehicul nou e un vis.”

Cei patru astronauți vor sta 6 luni pe Stația Spațială Internațională, într-o misiune științifică. Și sper că ți-am dat destule motive să fii cu ochii pe Kennedy Center.

Exit mobile version