• Cu ajutorul unor lentile de contact inteligente, ai putea surprinde detalii despre lumea reală, precum meniul de la restaurant, de exemplu
  • Cercetătorii sunt optimiști că odată cu dezvoltarea acestor senzori, tehnologia va duce la prevenția si tratarea mai multor boli
  • Ar urma să funcționeze conectate la un telefon și vor permite utilizatorilor să facă poze

Imaginile din filmele SF sunt din ce în ce mai aproape să devină realitate. Să clipești și să îți apară informații în fața ochilor. Asta cu ajutorul unor lentile de contact inteligente.

Câțiva cercetători de la Universitățile Harvard, Washinghton și Surrey au avut o idee inedită. Vor să creeze senzori foarte subțiri pentru viitoarele lentile de contact. Un senzor este alcătuit dintr-un detector foto care primește informații optice și unul de temperatură, care poate descoperi boli de cornee.

Include chiar și un detector de glucoză care poate monitoriza nivelul de zahăr în sânge. Viitorul este unul promițător. Cercetătorii sunt optimiști că odată cu dezvoltarea acestor senzori, tehnologia va duce la prevenția si tratarea mai multor boli. Visul rămâne însă ca lentilele să ofere mai mult decât posibilitatea de monitorizare.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Prin încorporarea camerelor, a senzorilor de mișcare și a unor transmițători, lentilele vor putea să ofere informații despre lumea fizică. Ar urma să funcționeze conectate la un telefon și vor permite utilizatorilor să facă poze și să surprindă detalii despre lumea reală, precum meniul de la restaurant, de exemplu“.