Lighthouse, aplicația care face distanțarea dintre angajați posibilă la locul de muncă

Sursă foto: Profimedia
  • Aplicaţia a fost creată de o companie de IT din Cluj după carantină
  • Dacă vor să lucreze într-o zi de la birou, Lighthouse le permite angajaţilor să anunţe printr-un click
  • Când birourile se aglomerează, aplicaţia trimite notificări managerilor ca să ia măsuri

Sătui să mai lucreze de acasă unii angajaţi din corporaţii se întorc la birouri. O companie de IT din Cluj s-a confruntat cu această situaţie imediat după carantină când birourile au început să se aglomereze.

Ca să îşi protejeze oamenii, compania a venit cu o idee genială. A creat aplicaţia Lighthouse care le permite managerilor să gestioneze de la distanţă spaţiile de birouri. Angajaţii se programează şi îşi aleg locul când vor să lucreze de la birou, iar managerul vede în timp real câţi oameni sunt în clădire şi dacă aceştia păstrează distanţa socială impusă. Aplicaţia Lighthouse făcută la Cluj a fost deja cumpărată de companii mari din străinătate.

“Noi folosim deja aplicaţia asta şi cum procedăm noi. Dacă un etaj are peste 10% , cum avem noi acum maxim 10% procent de ocupare, atunci încercăm să găsim soluţii la birouri comune pe alte etaje. Aplicaţia este foarte utilă şi pentru tipuri de contracte de telemuncă, ai nevoie de diferite rapoarte către ITM. Practic ne face lucrurile uşoare în vremuri grele.”, spune Liana Precub, manager resurse umane.

Prețul aplicației, porneşte de la 500 de euro şi poate să ajungă la peste 2000 de euro pe lună.