• Noua tehnologie este echipată cu senzori pentru prinderea obiectelor.
  • Robotul conceput poată să prindă un obiect necunoscut pe baza unor instrucțiuni.

Știi că tehnologia avansează cu viteza luminii. Noua tehnologie de la Sony are o mână robotizată inovatoare care poate imita mișcarea umană. Pentru a măsura cu exactitate poziția și forma unui obiect, acesta este echipat cu o
cameră care trimite informații atât brațului, cât și degetelor pentru mișcări.

„Dintre seria de lucruri pe care le poate face tehnologia de manipulare, aș dori să mă concentrez asupra a două elemente fundamentale: prinderea obiectelor necunoscute fără a le lăsa să alunece și plasarea degetelor în poziția corectă pentru a ține obiectele”, spune Toshimitsu Tsuboi, reprezentant Sony.

Robotul combină trei tehnologii pentru a obține o tehnică de manipulare sigură chiar și în condiții speciale. Mecanismul este capabil să prindă în mod stabil un obiect necunoscut pe baza unor instrucțiuni simple. S-ar putea să pară simplu, dar nu puteți furniza un singur tip de date care să se aplice tuturor cartofilor deoarece fiecare are o formă diferită.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Factorul cheie pentru roboții din aceste domenii este modul în care robotul poate realiza în siguranță interacțiunile care implică contactul fizic cu oamenii, obiectele și mediul înconjurător, păstrând în același timp echilibrul forței.