Mark Zuckerberg anunţă că va lansa chatboţi cu personalitate. Unii vor fi inspiraţi după celebrităţi ca MrBeast, Tom Brady, Kendall Jenner sau Snoop Dogg

Bing AI
  • Meta a anunţat o serie de noi chatboti care vor fi folosiţi în serviciul său Messenger.
  • Chatboţii vor avea „personalitate” şi se vor specializa în anumite subiecte, cum ar fi vacanţele sau sfaturile de gătit.
  • Este un anunţ de mare importanţă într-o cursă a chatboţilor (ChatGPT/Bing AI vs Bard AI) între companiile tehnologice disperate să producă o inteligenţă artificială mai precisă şi personalizată.

Chatboţii sunt încă o lucrare în desfăşurare şi cu „limitări”, a anunţat Mark Zuckerberg. 

În California, în timpul primului eveniment în persoană organizat de Meta de după pandemie,  Zuckerberg a spus că a fost un „an uimitor pentru AI”.

Compania îşi numeşte chatbotul principal „Meta AI” şi poate fi folosit în mesagerie. De exemplu, utilizatorii îi pot pune întrebări lui Meta AI în chat „pentru a tranşa argumente” sau pentru a pune alte întrebări, potrivit BBC

Mai multe celebrităţi s-au înscris şi ele pentru a-şi împrumuta personalităţile unor tipuri diferite de chatboţi, printre care Snoop Dogg şi Kendall Jenner.

Ideea este de a crea chatboţi care nu sunt concepuţi doar pentru a răspunde la întrebări.

„Acest lucru nu va fi doar despre răspunsul la interogări”, a spus Zuckerberg. „Este vorba despre divertisment”.

Potrivit Meta, starul NFL Tom Brady va juca un personaj AI numit „Bru”, „un debater sportiv glumeţ” şi starul de pe YouTube, MrBeast, va juca „Zach”, un frate mai mare „care te va prăji”.

Cu toate acestea, noii chatboţi nu vor avea acces la informaţii în timp real, iar Zuckerberg a spus că există încă „multe limitări”.