• Mark Zuckerberg spune că televizoarele și telefoanele vor dispărea în câțiva ani
  • El crede că realitatea augmentată va lua locul dispozitivelor fizice
  • Cu o aplicație din ochelari vei putea înlocui device-urile pe care le folosești acum

Ești gata să renunți la smartphone sau la televizor? Mark Zuckerberg e convins că o vei face.

Anul viitor va lansa primii ochelari inteligenți. Așa că încearcă să-ți imaginezi un viitor în care realitatea augmentată va fi tot ce ai nevoie.

Cu o aplicație pe ochelari vezi proiectat televizorul. Sau telefonul. Sau pe cel mai bun prieten.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Mark Zuckerberg: „Multe tipuri de device-uri precum cărțile, jocurile, diferite lucruri pe care le au oamenii, televizoarele. Nu este clar că în viitor toate acestea trebuie să mai fie obiecte fizice. Dacă stai lângă mine, holograma ta e aici alături și poate un alt prieten de-al tău stă pe canapea tot sub formă de hologramă. Și vrem să jucăm cărți. Pur și simplu mișc din degete și iată un pachet de cărți virtuale și pot să le împart. Cred că va fi o nebunie“.

Ochelarii inteligenți sunt deja folosiți în diferite domenii

O companie de tech ajută persoanele care au probleme cu vederea. Radu Coman din Sibiu spune că device-ul i-a schimbat deja viața. A suferit un accident de mașină în urma căruia și-a pierdut 80% din capacitatea de vedere.

Radu Coman – 34 de ani, Sibiu: „Consider că o să mă ajute foarte multe și este foarte ok că am înțeles că citește și de pe monitoare. Și asta mă ajută foarte mult pe mine pentru că în ce lucrez eu țin foarte mult legătura cu oamenii“.