• O companie japoneză a creat un soft de recunoaștere facială care identifică chiar și persoanele care poartă mască
  • Compania-mamă vrea să îl implementeze pentru propriul magazin din Tokyo, astfel încât clienții să poată plăti doar cu propriul chip
  • Tehnologia s-a dovedit a fi una controversată

O companie japonează numită NEC a dezvoltat un soft de recunoștere facială care poate identifica o persoană, chiar dacă poartă mască, informează BBC. Tehnologia se axează pe părțile feței care nu sunt acoperite de mască. Verificarea durează mai putin de o secundă și acuratețea rezultatelor este de 99,9%. .

Printre clienții companiei se numără Lufthansa și Swiss International Airlines. Compania încearcă să implementeze noua tehnologie în procesul de plăți automate în magazinul său din Tokyo. Shinya Takashima, asistent manager al NEC, spune că astfel, clienții ar putea evita contactul cu suprafețele.

Înainte de pandemia de COVID-19, recunoașterea facială eșua în 50% dintre cazurile în care o persoană purta mască, spune un raport al National Institute of Standards and Technology. Tehnologia de recunoaștere facială s-a dovedit a fi o adevărată controversă, din cauza problemelor privind intimitatea individuală.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT