• Mașinile autonome vor putea circula de anul acesta pe autostrăzile din Marea Britanie
  • Ministrul Transporturilor din Marea Britanie a anunțat că lucrează la o legislație legată de mașinile autonome care urmează să poată circula pe autostrăzile din țară
  • Folosirea acestui sistem va fi permis doar pe autostrăzi și cu o viteză de până la 60 de kilometri pe oră

Marea Britanie vrea să fie prima la toate capitolele și va anunța astăzi o premieră la nivel global. Mașinile autonome vor putea circula de anul acesta pe autostrăzile din Regat, anunță Reuters.

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie a anunțat că lucrează la o legislație legată de mașinile autonome care urmează să poată circula pe autostrăzile din țară de anul acesta. Este vorba despre mașinile care au sistemul automat de schimbare a benzii și care permite accelerarea sau frânarea fără vreo comandă dată de șofer.

Folosirea acestui sistem va fi permis doar pe autostrăzi și cu o viteză de până la 60 de kilometri pe oră. Este clar că Marea Britanie vrea să aibă întâietate la acest capitol și estimează că 40% din mașini vor avea sisteme autonome până în 2035, lucru care va genera până la 38.000 de slujbe noi în țară.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Are vreo importanță faptul că la britanici mașinile au volan pe dreapta?

Acest amănunt nu influențează în vreun fel modul în care funcționează sistemele autonome. Problemele sunt altele după acest anunț. Companiile de asigurări avertizează Marea Britanie că decizia se poate întoarce împotriva lor, iar oamenii pot fi confuzi cu privire la ce este permis să facă o mașină autonomă și ce nu.

Trebuie reamintite dezbaterile din SUA cu privire la accidentele din ultimul an în care poliția suspecta că nu se afla nimeni la volan. Rămâne de văzut cum vor proceda autoritățile britanice ca astfel de situații să nu se repete.