• HondaJET poate să înjumătățească perioada petrecută pe drum.
  • Compania Xpeng a prezentat o mașină zburătoare care va putea fi condusă și pe șosele.

Până de curând credeai că mașinile zburătoare fac parte doar din recuzita filmelor SF. Ei bine, 2021 a fost anul în care schițele de pe hârtiile inginerilor au luat forma unor prototipuri. AirCar este unul dintre exemple.

Fondatorul companiei, Stefan Klein, a condus AirCar pe aeroportul din Nitra, Slovacia. De acolo, el a decolat și a pornit în zbor spre Bratislava.

Și Honda și-a prezentat planul pentru un viitor vehicul electric zburător. Se va numi HondaJET. În animație, compania arată cum vehiculul electric poate să înjumătățească perioada petrecută pe drum.

În 2021, chinezii s-au pus serios pe treabă. Compania Xpeng a prezentat o mașină zburătoare care va putea fi condusă și pe șosele. Mașina va fi produsă de compania asociată, HT Aero, din 2024, pentru un preț de 157.000 de dolari.

Mașinile acestea vin cu beneficii considerabile, și dacă ai stat vreodată cu orele în trafic, înțelegi despre ce vorbesc.

Vom lansa acest produs cât mai repede posibil și le veți vedea deasupra orașelor ca taxiuri zburătoare. Vor rezolva multe probleme. Pot reduce aglomerările din trafic“, a explicat Zhao Deli, fondator XPeng.

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA