• Mastercard se implică în dezvoltarea infrastructurii de plăți în metavers.
  • Noua tehnologie presupune o fotografie a feței sau scanarea amprentei digitale, urmează înregistrarea într-o aplicație, fie pe smartphone, fie la un terminal de plată.
  • Mastercard susține că tehnologia este foarte sigură.

Mastercard lansează o tehnologie bazată pe recunoaștere facială și scanarea amprentelor digitale. Aproximativ 1,4 miliarde de oameni ar putea folosi tehnologia până în 2025, mai mult decât dublu față de 671 de milioane în 2020, potrivit Juniper Research.

Prin asta, Mastercard se implică în dezvoltarea infrastructurii de plăți în metavers, potrivit lui Ajay Bhalla, președinte al departamentului cibernetic al Mastercard.

,,Te înregistrezi în program. Practic, îți tokenizează credențialele. Deci, fața și detaliile feței tale nu părăsesc niciodată device-ul” .

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Ce presupune noua tehnologie? O fotografie a feței sau scanarea amprentei digitale. Urmează înregistrarea într-o aplicație, fie pe smartphone, fie la un terminal de plată. Mastercard susține că tehnologia este foarte sigură.

Nili Klenoff președintele departamentului de inovare, Mastercard spune că: ,,Avem o multitudine de straturi de securitate și controale de confidențialitate, ambele încorporate în hardware și software, care le scanează. Trebuie să fie o imagine 3D. Toți algoritmii construiți, când tokenizăm datele biometrice, sunt făcuți să fie capabili să identifice persoana potrivită pentru cardul aferent” .

,,În primul rând, datele sunt extrase și tokenizate. Datele biometrice subiacente sunt șterse. Deci, singurul lucru care rămâne este un token, o reprezentare a unei date biometrice, care e criptată și apoi stocată de către oricine e integrat într-un sistem metric de plată” , afirmă președintele departamentului de inovare Mastercard.