• Meta introduce o nouă funcție în lupta cu hărțuirea din realitatea virtuală.
  • Funcția poartă denumirea de Personal Boundary sau, în română, limită personală.
  • Aceasta se activează în momentul în care utilizatorii se apropie la un 1,5 metri de altul.

Compania Meta adaugă o funcție pentru a combate hărțuirea în realitatea virtuală, la câteva zile după ce o femeie a declarat că a fost „violată virtual de un grup„ în metaversul companiei. Funcția, numită „limită personală” , va împiedica avatarurile virtuale ale altor utilizatori să „invadeze spațiul personal al avatarului tău” , a declarat vineri compania cunoscută anterior sub numele de Facebook într-o postare.

Funcția va fi implementată în cadrul lumilor de realitate virtuală Horizon Worlds și Horizon Venues ale Meta începând de vineri.

Dacă cineva încearcă să intre în limita personală, sistemul va opri mișcarea sa de înaintare în momentul în care ajunge la limită. Credem că Personal Boundary este un exemplu puternic al modului în care VR are potențialul de a ajuta oamenii să interacționeze confortabil,” a precizat compania.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Funcția va intra în funcțiune dacă alți utilizatori se apropie la aproximativ un 1,5 metri unul de celălalt. Vestea vine după ce o mamă britanică a declarat că a fost „violată virtual de un grup” în timp ce testa beta Horizon Worlds de la Meta la sfârșitul anului trecut.

„În 60 de secunde de la înscriere – am fost hărțuită verbal și sexual – 3-4 avatare masculine, cu voci masculine, în esență, dar practic mi-au violat în grup avatarul și au făcut fotografii – în timp ce încercam să scap, au strigat – „nu te preface că nu ți-a plăcut” și „du-te și freacă-te la fotografie„, a scris Nina Jane Patel, în vârstă de 43 de ani, într-o postare pe blog.

Hărțuirea în metaverse este o problemă serioasă în privința căreia industria trebuie să se unească pentru a pune în aplicare controale de securitate și măsuri de siguranță corecte”, a declarat Patel.

Meta a pierdut aproximativ 10 miliarde de dolari anul trecut, în timp ce creșterea Facebook stagnează. Zuckerberg a susținut că investiția va fi rentabilă pe termen lung.