• Mark Zuckerberg, directorul general Meta, a declarat marți că firma intenționează să elimine 10.000 de angajați.
  • Compania a concediat peste 11.000 de angajați în noiembrie. Zuckerberg a prezentat anul 2023 ca fiind anul eficienței” Meta.
  • Directorul general a declarat anterior analiștilor că Meta intenționează să taie proiectele care nu sunt performante sau care nu mai sunt cruciale” și, în același timp, să elimine straturile de management intermediar pentru a lua decizii mai rapid”.

Meta va concedia încă 10.000 de angajați și va suporta costuri de restructurare cuprinse între 3 și 5 miliarde de dolari, a anunțat marți compania, directorul general Mark Zuckerberg avertizând că instabilitatea economică ar putea continua mulți ani”. Acțiunile Meta au crescut cu aproximativ 5,5%.

Iată calendarul la care ar trebui să vă așteptați: în următoarele două luni, liderii org-urilor vor anunța planuri de restructurare axate pe aplatizarea org-urilor noastre, anularea proiectelor cu prioritate mai mică și reducerea ratelor noastre de angajare”, a spus Zuckerberg într-un mesaj adresat angajaților, care a fost postat și pe blogul Meta.

El a adăugat că firma de social media intenționează să închidă alte 5.000 de roluri deschise pe care nu le-a ocupat încă. Într-un semn de îndoială față de incertitudinea economică continuă, Zuckerberg a precizat că societatea ar trebui să se pregătească pentru posibilitatea ca această nouă realitate economică să continue mulți ani”.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Într-un dosar SEC în care anunță concedierile, Meta a mai spus că anticipează o scădere a cheltuielilor totale în 2023, cuprinse între 86 și 92 de miliarde de dolari. Noua rundă de disponibilizări urmează unei runde anterioare de concedieri, anunțată în noiembrie, care a afectat peste 11.000 de lucrători, ceea ce echivalează cu aproximativ 13% din personalul total Meta.

Zuckerberg a prezentat anul 2023 ca fiind anul eficienței” companiei, în care aceasta își propune să devină „o organizație mai puternică și mai agilă”.

Suntem o companie de tehnologie, iar rezultatul nostru final este ceea ce construim pentru oameni”, a declarat Zuckerberg. Ca parte a restructurării, compania va crește și numărul de raportori direcți pe care îi are fiecare manager.

Zuckerberg le-a spus analiștilor în februarie că Meta intenționează să taie proiectele care nu sunt performante sau care s-ar putea să nu mai fie cruciale” și, în același timp, să elimine straturile de management intermediar pentru a lua decizii mai rapid”.

O organizație mai simplă își va executa mai repede cele mai înalte priorități”, se arată în mesajul lui Zuckerberg.

Cu toate acestea, Meta continuă să cheltuiască miliarde de dolari pentru a dezvolta tehnologiile de realitate virtuală și realitate augmentată necesare pentru a construi universul digital denumit metavers. Divizia Reality Labs a companiei, care are sarcina de a crea metaversul, a pierdut aproximativ 13,7 miliarde de dolari în 2022, la venituri de 2,16 miliarde de dolari.

Amazon a anunțat o nouă rundă de disponibilizări în ianuarie, care afectează 18.000 de angajați din mai multe divizii. Twilio, Dell, Zoom și eBay au dezvăluit, de asemenea, recent, concedieri semnificative ale forței de muncă. În ianuarie, Google a dezvăluit că intenționează să concedieze peste 12.000 de angajați, Microsoft a anunțat că intenționează să renunțe la 10.000 de angajați, iar Salesforce a declarat că intenționează să reducă 7.000 de locuri de muncă.