• Oamenii au afirmat că hackerii ar putea să folosească în mod abuziv instrumentul și capturile de ecran salvate.
  • Microsoft face ca funcția să fie în schimb opțională.
  • Information Commissioner’s Office (ICO), comisariatul pentru protecția datelor din Marea Britanie, a declarat pentru BBC că „face cercetări” la Microsoft cu privire la acest instrument.

Microsoft face modificări la o funcție controversată anunțată pentru noua sa gamă de PC-uri echipate cu Inteligență Artificială, după ce aceasta a fost semnalată ca un potențial „coșmar al confidențialității”. Compania a prezentat funcția „Recall” pentru Copilot+ ca fiind o modalitate de a ușura viața utilizatorilor prin capturarea și stocarea capturilor de ecran ale activității de pe desktop, scrie BBC.

Dar, după ce oamenii au afirmat că hackerii ar putea să folosească în mod abuziv instrumentul și capturile de ecran salvate, Microsoft face ca funcția să fie în schimb opțională. Information Commissioner’s Office (ICO), comisariatul pentru protecția datelor din Marea Britanie, a declarat pentru BBC că „face cercetări” la Microsoft cu privire la acest instrument, după ce au fost exprimate îngrijorări.

„Am auzit un semnal clar că putem face mai ușor ca oamenii să aleagă să activeze Recall pe PC-ul lor Copilot+ și să îmbunătățim garanțiile de confidențialitate și securitate”, a declarat vineri Pavan Davuluri, vicepreședinte corporativ pentru Windows și dispozitive. Davuluri a împărtășit actualizarea într-o postare pe blog.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Instrumentul „Recall” a figurat în mod proeminent în timpul prezentării noilor PC-uri Microsoft la conferința sa pentru dezvoltatori din luna mai. Compania se bazează pe Inteligența Artificială (A.I.) pentru a stimula cererea pentru dispozitivele sale. Vicepreședintele executiv Yusuf Medhi a declarat, în timpul discursului principal al evenimentului, că această funcție folosește Inteligența Artificială „pentru a face posibilă accesarea practic a tot ceea ce ați văzut vreodată pe PC-ul dumneavoastră” și a comparat-o cu a avea memorie fotografică

Funcția poate căuta în activitatea anterioară a unui utilizator, inclusiv în fișierele, fotografiile, e-mailurile și istoricul de navigare. Deși multe alte dispozitive fac acest lucru, instrumentul ar putea, de asemenea, să facă capturi de ecran la fiecare câteva secunde și să le caute și pe acestea.

Microsoft a declarat că „a integrat confidențialitatea în designul Recall” încă de la început, iar utilizatorii vor avea control asupra a ceea ce a fost capturat – de exemplu, prin optarea de a nu captura anumite site-uri web sau de a nu captura navigarea privată în browserul Microsoft, Edge.

Compania a precizat că modificările aduse funcției vor oferi oamenilor o „alegere mai clară” pentru a opta pentru salvarea capturilor de ecran în timpul configurării PC-urilor, iar în caz contrar va fi dezactivată în mod implicit. De asemenea, utilizatorii vor trebui să folosească procesul de autentificare „Hello” al Windows pentru a activa instrumentul, iar „dovada prezenței” lor va fi necesară dacă vor dori să vizualizeze cronologia activităților salvate sau să caute prin ele în Recall.

Citește și