• Microsoft și SpaceX au semnat un acord pentru extinderea tehnologiei cloud
  • Microsoft va furniza un simulator pentru un număr mare de sateliți
  • SpaceX va oferi conectivitate pentru servicii cloud clienților Microsoft

Microsoft încearcă să-și transforme platforma Azure în principala opțiune pentru cloud computing. Și pentru asta a semnat un acord cu SpaceX-ul lui Elon Musk.

Microsoft vine în afecere cu un algoritm de inteligență artificială, care va primi cantități mari de date și va dezvolta soluții ce vor permite sateliților Starlink să orbiteze fără probleme Pământul.

O soluție binevenită, din moment ce Musk vrea să urce 42.000 de sateliți Starlink pe orbită. La schimb, SpaceX va oferi conexiuni de cloud computing clienților Microsoft și în cele mai izolate colțuri ale lumii.

Tom Keane, vicepreședinte Microsoft pentru Azure Global, îți dă un exemplu concret despre cum poate ajuta această cooperare.

Tom Keane, vicepreședinte Microsoft: „De fapt, agricultura e un exemplu excelent, unde conectivitatea în spațiu poate ajuta un fermier să ia decizii despre cum să-și eficientizeze culturile sau cum să recolteze. Clienții noștri au solicitat să se poată conecta de oriunde de pe planetă la infrastructura noastră de cloud.“

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE