• Microsoft a anunţat luni că va cumpăra compania de recunoaştere a vorbirii Nuance Communications
  • Achiziţia Nuance reprezintă cea mai mare achiziţie Microsoft de când a cumpărat LinkedIn
  • Nuance are o reputaţie puternică pentru tehnologia sa de recunoaştere vocală

Microsoft a anunţat luni că va cumpăra compania de recunoaştere a vorbirii Nuance Communications cu 56 USD pe acţiune, cu aproximativ 23% peste preţul său de închidere vineri. Acordul valorează aproximativ 16 miliarde de dolari, relatează CNBC.

Compania negociază şi cumpărarea aplicaţiei de chat Discord pentru aproximativ 10 miliarde de dolari.

Microsoft a făcut un efort pentru a cumpăra afacerea americană a TikTok anul trecut pentru aproximativ 30 de miliarde de dolari înainte ca afacerea să fie deraiată.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Achiziţia Nuance reprezintă cea mai mare achiziţie Microsoft de când a cumpărat LinkedIn, cu peste 26 miliarde dolari, în 2016. Luna trecută, Microsoft a finalizat achiziţia companiei de jocuri Zenimax, de 7,6 miliarde dolari.

Nuance obţine venituri prin vânzarea de instrumente pentru recunoaşterea şi transcrierea vorbirii în vizitele la cabinetul medical, apeluri de servicii pentru clienţi şi mesaje vocale. În anunţul său, Microsoft a declarat că tehnologia Nuance va fi utilizată pentru produsele cloud Microsoft pentru îngrijirea sănătăţii, care au fost lansate anul trecut.

Nuance a raportat un profit net de 7 milioane de dolari la venituri de aproximativ 346 de milioane de dolari în al patrulea trimestru al anului 2020. Nuance a fost fondată în 1992 şi avea în septembrie 7.100 de angajaţi.

Nuance are o reputaţie puternică pentru tehnologia sa de recunoaştere vocală şi a fost considerată o ţintă de achiziţie pentru companii precum Apple, Microsoft şi multe altele.