• Roboțeii ar putea să te vindece, în curând, de mai multe boli
  • Mini-roboții ar putea fi folosiți și în industria modei, dar și în repararea gropilor de pe șosele

Tehnologia evoluează de la o zi la alta. Iar roboții nu mai sunt de mult niște mașinării greoaie. În curând, vor fi construiți sub forma unor capsule microscopice care, injectate în organism, ar putea să te vindece de mai multe boli.

Informațiile apar într-un raport al Societății Regale din Marea Britanie. Minirobotul ar funcționa pe principiul propulsiei, cu ajutorul unui mini-motor. Aceste mașini microscopice ar putea face intervenții chirugicale minore sau anumite analize medicale complexe. De asemenea, ar putea să administreze tratament într-o zonă țintită, cum ar fi o tumoră.

Dar cum ar fi ca astfel de mașinuțe minuscule, să repare enervantele gropi de pe șosele? Ei bine, cercetătorii lucrează la asta. Chiar au testat pe drumurile din UK roboței care fac treaba muncitorilor. Sunt practic niște capsule microscopice care eliberează bitum sau calcit, în momentul în care se formează o fisură.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Mini-roboții ar putea fi folosiți și în industria modei. Așa că nu mai e mult până când ne va fi de ajuns un singur articol vestimentar. Materialele vii te vor ajuta sa îți schimbi forma hainei sau culoarea, în funcție de dispoziție sau de preferințe.