• Se fac eforturi pentru a-l readuce pe co-fondatorul start-up-ului AI la vechiul său loc de muncă, la doar câteva zile după ce a fost concediat brusc de către consiliul de administraţie.
  • Investitorii speră ca Altman să se întoarcă la compania „care a fost munca lui de o viaţă”.

Investitorii OpenAI lucrează pentru a scăpa de consiliul de administraţie al companiei şi pentru a-l repune pe Sam Altman în funcţia de director executiv al start-up-ului de inteligenţă artificială generativă, potrivit unor persoane care cunosc direct situaţia, citate de FT. O astfel de mutare ar fi spectaculoasă şi ar putea fi încheiată în acest weekend.

Investitorii speră ca Altman să se întoarcă la compania „care a fost munca lui de o viaţă”.

Un grup de investitori, inclusiv Microsoft şi firme importante de capital de risc, împreună cu angajaţi ai companiei, explorau opţiuni pentru a rezolva criza, potrivit a trei persoane informate despre discuţii.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Aceste opţiuni includ înlăturarea consiliului de administraţie al organizaţiei care supraveghează OpenAI şi reinstalarea lui Altman şi a cofondatorului Greg Brockman.

Investitorii majori din OpenAI, inclusiv Thrive Capital, Tiger Global şi Sequoia Capital, au luat legătura cu Microsoft şi cu Altman în weekend pentru a explora posibilii paşi următori, potrivit celor trei persoane familiarizate cu discuţiile, citate de FT.

Una dintre aceste persoane, un investitor de frunte în OpenAI, este încrezătoare că poate scăpa de consiliul de administraţie şi îi poate repune în funcţie pe Altman şi Brockman înainte de sfârşitul de săptămână. Investitorii speră ca Altman să se întoarcă la compania „care a fost munca lui de o viaţă”.

Consiliul de administraţie a declarat că l-a îndepărtat pe Altman vineri, deoarece nu a fost „în mod constant sincer” în conversaţiile sale cu ei.

Investitorii şi angajaţii ar putea să părăsească compania în încercarea de a forţa consiliul de administraţie să îl repună în funcţie.