• O rachetă Starship a companiei SpaceX a explodat la câteva minute după aterizare
  • Numărul de serie 10 (SN10) a aterizat în Boca Chica, Texas

Unul dintre prototipurile Starship ale companiei SpaceX a miliardarului Elon Musk a reușit să aterizeze la sfârșitul unui zbor de testare la mare altitudine, dar a explodat după ce a atins pământul, scrie BBC.

Numărul de serie 10 (SN10) a aterizat în Boca Chica, Texas, spre deosebire de predecesorii săi SN8 și SN9, care s-au prăbușit, dar după aterizare un incendiu a izbucnit la baza sa și, opt minute mai târziu, SN10 s-a a explodat pe platforma de aterizare.

Cu toate acestea, compania SpaceX va fi extrem de încurajată de test și de faptul că prototipul și-a executat cu succes manevrele în zbor și a reușit o aterizare rezonabilă. Aceste repere vor da companiei încredere pe măsură ce înaintează cu conceptul.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

SpaceX are în vedere ca Starship să înlocuiască rachetele Falcon existente.

Aceste vehicule desfășoară misiuni regulate – atât cu echipaj, cât și fără echipaj – pentru agenția spațială americană (NASA), armata americană și alte sarcini comerciale.

Însă, CEO-ul Elon Musk spune că noua navă Starship de 50 m va face totul, mai mare și mai bun – transportând sateliți și pasageri, atât în ​​jurul Pământului, cât și spre Lună și Marte.

El a promis o excursie lunară în 2023 miliardarului japonez Yusaku Maezawa. Maezawa va călători într-o navă stelară cu alte opt persoane și a început să primească solicitări în această săptămână de la cei interesați să se alăture proiectului său „dearMoon”.