Trăim într-o eră în care miliardarii fac tot posibilul să călătorească spre Spaţiu. Primele zboruri vor avea loc luna aceasta. Totuşi, Elon Musk nu are de gând să o ia pe urmele rivalilor.

Richard Branson se va afla la bordul navei Virgin Galactic pe 11 iulie. Va ajunge până la 80 de kilometri altitudine. Nouă zile mai târziu vine rândul lui Jeff Bezos. Cel mai bogat om din lume va ajunge dincolo de linia Karman, adică graniţa dintre atmosfera Pământului şi Spaţiu.

„Mereu am fost un visător. Mama m-a învăţat să nu mă dau bătut niciodată şi să ţintesc spre stele. În iulie, visul nostru va deveni realitate”, a declarat Richard Branson.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Să vezi Pământul din Spaţiu te schimbă, îţi schimbă relaţia cu această Planetă, cu umanitatea. Există un singur Pământ”, a spus şi Jeff Bezos.

Al treilea miliardar din ecuaţie este Elon Musk. Compania lui, SpaceX, este mai avansată decât ale rivalilor: colaborează deja cu NASA, a dus astronauţi pe Staţia Spaţială şi are aproape săptămânal lansări. Iar rachetele SpaceX au ajuns la o altitudine încă inaccesibilă pentru celelalte. Însă Musk nu are de gând să meargă el însuşi în Spaţiu.

Cel puţin, nu acum. Asta pentru că principala miză este de a coloniza Marte! Rachetele Starship care vor fi capabile să ducă oameni pe planeta roşie sunt încă în faza de teste, fără oameni la bord. Mai în glumă, mai în serios, Musk a admis că vrea să ajungă pe Marte în viitor. Pentru el, doar să ajungă în Spaţiu nu e suficient.

„Mi-ar plăcea să merg la un moment dat. Voi merge dacă sunt sigur că SpaceX va fi în regulă fără mine şi că va continua pe aceeaşi cale. Poate că m-aţi auzit, am spus eu o glumă în trecut. Că mi-ar plăcea să mor pe Marte, doar să nu fie la impact”, a spus Elon Musk.

Totuşi, SpaceX va începe şi ea să ducă turişti în Spaţiu. Prima misiune va avea loc spre finalul anului.