• Compania americană Google a fost dată în judecată în Statele Unite sub acuzația că invadează intimitatea utilizatorilor, chiar și atunci când navigau în modul „incognito” scrie BBC.
  • Reclamanții cer cel puțin 5 miliarde de dolari de la Google și Alphabet, compania care deține Google.
  • Google neagă că acest lucru este ilegal și susține că nu ascunde faptul că datele sunt colectate în acest mod.

Google a fost dată în judecată de SUA sub acuzația că le-a fost încălcată viața privată în mod ilegal fiindcă au fost urmăriți chiar și când navigau în modul „incognito”, scrie BBC.

Reclamanții cer cel puțin 5 miliarde de dolari (4 miliarde de lire sterline) de la Google și Alphabet, compania care deține Google.

Mulți internauți presupun că istoricul căutărilor nu le este urmărit când folosesc opțiunea de navigare în mod „incognito” a Google Chrome, însă compania susține că nu este cazul.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Motorul de căutare neagă că acest lucru este ilegal și spune că nu ascunde faptul că datele sunt colectate în acest mod.

„Milioane” de utilizatori Google care au folosit motorul de căutare în „incognito” din 1 iunie 2016 cer despăgubiri gigantului tehnologic, transmite firma de avocatură Boies Schiller Flexner care a depus cererea de chemare în judecată într-un tribunal din San Jose, California, adaugă BBC.