• Oamenii de știință britanici vor să trimită viermi în spațiu.
  • Viermii vor ajuta cercetătorii să combată distrofiile musculare.

O sută de viermi vor călători în spațiu ca să ajute oamenii de știință la combaterea distrofiilor musculare.
Este vorba de un proiect britanic prin care o sută de viermi dintr-o anumită specie vor ajunge astăzi pe Stația Spațială Internațională.

Care este misiunea acestor viermi spațiali?

Oamenii de știință vor să folosească acești viermi ca să înțeleagă mai ușor pierderea masei musculare, mai ales în cazul astronauților în timpul călătoriilor spațiale. Este vorba de sute de Caenorhabditis elegans, un vierme nematod de pământ, de un milimetru lungime, care împărtășește multe caracteristici biologice umane. Și aceștia suferă ca și oamenii în condiții de imponderabilitate și pierd masă musculară și energie.

Care vor fi experimentele la care vor fi supuși?

Cei 100 de viermi vor fi trimiși în spațiu în 24 de cutiuțe și vor fi transportați de o navă SpaceX’s Cargo Dragon 2 de la Kennedy Space Centre din Florida. Pe Stația Spațială Internațională, acești nematozi vor fi introduși într-u incubator din modulul Columbus al stației. Experimentele care vor urma urmăresc să descopere care sunt moleculele care cauzează pierderile musculare și alte probleme de metabolism pe care noi nu le avem aici pe Pământ.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT