• 75 % dintre angajați spun că firma nu și-a întărit strategia pentru securitate
  • 67% dintre respondenți lucrează de acasă
  • Experții spun că firmele ar putea să sufere pierderi majore dacă informațiile businessului ar ajunge pe mâini nu tocmai bune

Pandemia te-a împiedicat să mai mergi la birou. Muncești de acasă, pentru a te proteja pe tine dar și pe cei dragi. Însă schimbarea a venit de la o zi la alta și multe dintre firme nu au fost pregătite să treacă în mediul online în siguranță.

75% dintre angajați spun că firma la care lucrează nu a luat nicio măsură în plus pentru securitatea cibernetică, conform unui studiu realizat de compania de consultanță Frames. Experții spun că firmele ar putea să sufere pierderi majore dacă informațiile businessului ar ajunge pe mâini nu tocmai bune. Studiul a fost realizat în perioada 25 octombrie – 1 noiembrie și au participat 672 de angajați.

Adrian Negrescu, manager Frames: „Mulți dintre angajați folosesc laptopuri personale insuficient securizate, firmele evitând să aloce fonduri suplimentare pentru achiziția de sisteme de securitate cibernetică. Așa se ajunge ca angajații să acceseze platformele companiei în baza unor simple parole, ușor de spart.”

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE