- Tool-ul myScribe a fost creat de doi profesori de la Carnegie Mellon University.
- 37% dintre studenți folosesc deja frecvent A.I. pentru eseuri sau pur și simplu pentru a-și face temele.
- MyScribe este în prezent folosit în faza pilot la 10 cursuri universitare.
Când auzi ChatGPT și școală probabil că te gândești că mai e mult până când cele două vor fi complet integrate. Realitatea arată însă că 37% dintre studenți folosesc deja frecvent A.I. pentru eseuri sau pur și simplu pentru a-și face temele. Deși utilizarea Inteligenței Artificiale contravine ideii de a reține informații și a ți le însușii, 2 profesori din SUA au creat un tool de scriere cu A.I.
Despre ce este vorba?
Se numește myScribe și este un tool, o extensie Chrome, care folosește ChatGPT pentru a asista studentul în timp ce scrie o temă pentru școală, un eseu, un text creativ. Inteligența Artificială asistă elevul de la începutul draftului până la textul final. MyScribe folosește notițele studentului și generează propoziții noi. Însă, acest program este creat cu niște așa zise balustrade care împiedică generarea de noi informații. De ce? Pentru ca studentul să folosească doar informații proprii. A.I. îl ajută doar la formulare. Ce scop are myScribe? Reduce încărcătura cognitivă a elevilor și le permite să se concentreze mai mult pe conținut și mai puțin pe structura propoziției. Sporește deci creativitatea.
De unde a pornit această idee?
myScribe a fost creat de doi profesori de la Universitatea Carnegie Mellon. Mai exact vorbim despre Suguru Ishizaki și David Kaufer. Aceștia au pornit, tocmai, de la ideea că Inteligența Artificială ar putea fi folosită în mod abuziv de către elevi. Când scriu un eseu, majoritatea studenților îi cer tool-ului să facă eseul complet, ca mai apoi să dea copy-paste și să evite chalange-ul mental. Cei doi profesori nu vor sa interzică A.I. ci să genereze un tool cu care elevii să poată să învețe cum să fie creativi. A.I.-ul poate fi folosit în scop educativ dacă este dezvoltat în funcție de necesități. MyScribe este în prezent folosit în faza pilot la 10 cursuri universitare. Profii speră că invenția lor va deveni un model pentru utilizarea responsabilă a Inteligenței Artificiale.