- NASA a descoperit o nouă super planetă, pe numele TOI-561B, cu o vârstă de 10 miliarde de ani
- Temperatura suprafeţei planetei este de 1.726 de grade, de aceea nu poate susţine viaţa
- TOI-561B are o densitate similară cu cea a Pământului, deşi este de aproape 3 ori mai în vârsta
În ultimii ani s-a descoperit un număr mare de planete, dar niciuna ca cea de acum. Studiul publicat The Astronomical Journal face tuturor cunoştinţă cu ultima descoperire a celor de la NASA: superplaneta TOI-561B.
Îi ia o jumătate de zi să orbiteze în jurul soarelui său. Se află la o distanţă de două ori mai mică de acesta în comparaţie cu Terra. Lauren Weiss, autorul studiului, mărturiseşte că este una dintre cele mai vechi planete descoperită până în prezent. 10 miliarde de ani. Aproape de aceeaşi vârstă cu Universul.
TOP ARTICOLE
- Aleksei Navalnîi a publicat imagini cu palatul lui Putin de la Marea Neagră. A costat 1,35 miliarde de dolari și a fost „cea mai mare mită din istorie”
- Studiu făcut în Israel: Vaccinul Pfizer oferă imunitate în proporţie de 98% după administrarea ambelor doze
- Decizie CEDO: România, amendată pentru încălcarea drepturilor persoanelor transgender
Temperatura suprafeţei planetei este de 1.726 de grade Celsius. Asta înseamnă că este imposibil să susţină forme de viaţă. Ceea ce este şi mai suprinzător este că are o densitate similară cu cea a Pământului.
Lauren Weiss, Universitatea din Hawaii: „Acest grafic arată concepţia unui artist despre cum ar arăta Calea Lactee dacă am putea să o vedem de la distanţă. Este prima planetă cu o compoziţie stâncoasă confirmată.”