• Proiectul NeBula aparține de divizia Jet Propulsion Laboratory din cadrul NASA
  • În cadrul proiectului sunt creați și testați roboți care pot explora alte planete
  • Obiectivul este de a crea roboți autonomi care să descopere urme de viață în Univers

NASA vrea să descopere viață pe alte planete. Pentru asta se folosește și de roboți. Inclusiv de Spot, celebrul robot cu patru picioare creat de Boston Dynamics.

„Peșterile sunt foarte importante pentru NASA pentru că ele pot să fie cheia în a descoperi un răspuns la cea mai veche întrebare a omenirii: există sau a existat viață pe alte planete? În demonstrația de astăzi, felul în care evaluăm succesul este prin a vedea dacă o echipă de roboți poate de una singură să exploreze sute de metri într-o peșteră similară cu una de pe Marte”, a explicat Ali Agha, directorul proiectului NeBula.

Nasa, prin proiectul NeBula, are o singură misiune: să găsească un mod prin care roboții pot să fie folosiți pentru explorarea altor planete. Așa că au format o echipă de roboței și au găsit o peștere neexplorată.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Testul făcut de echipa Nebula a avut succes: roboții au reușit să descopere toate elementele de interes din peșteră. Iar acesta este doar începutul.

„Această tehnologie este entuziasmantă și pentru a explora în alte locuri. Dacă este prea periculos pentru oameni să exploreze. Aceste abilități pe care le ai cu roboții de a merge și a explora mediul pot reprezenta o soluție în operațiunile de căutare și salvare”, afirmă Benjamin Morrell, deputy lead NeBula.