• Motorul cu detonare rotativă este mai ușor și mai rapid decât cele folosite în prezent.
  • Această inovație va ușura misiunile spre Marte.
  • Această familie de reactoare se presupune că este mai eficientă decât reactoarele de deflagrație convenționale.

Inginerii NASA au reușit să opereze un motor cu detonare rotativă mai mult de patru minute. În plus, motorul a fost obținut prin imprimare 3D. Această tehnologie ar trebui să faciliteze călătoriile pe distanțe lungi în spațiu.

Există multe tehnologii pentru propulsia rachetelor astăzi, dar toate se bazează pe același principiu: se creează o explozie care produce și expulzează gaz la viteză mare, provocând o forță de împingere care permite navelor să decoleze și să se propulseze în spațiu. Recent, NASA a dezvoltat o nouă familie de motoare: reactoare cu detonare rotativă.

Este un fenomen de ardere instabilă pentru care flacăra se deplasează cu o viteză mai mare decât cea a sunetului, flacăra fiind și o undă de șoc. Scopul reactoarelor cu detonare rotativă este de a stabiliza aceste detonări prin păstrarea lor într-o cameră în formă de inel. Pe măsură ce detonația trece prin inel, gazul produs se extinde și este expulzat cu viteză foarte mare. Această familie de reactoare se presupune că este mai eficientă decât reactoarele de deflagrație convenționale.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Acest avans în propulsie este, potrivit NASA, un mare salt în proiectarea propulsoarelor eficiente. Acest lucru face posibilă trimiterea mai multor încărcături utile în spațiu, lucru esențial în proiectul de a ajunge pe Marte de pe Lună. NASA are obiective ca obiective întoarcerea pe Lună, dezvoltarea infrastructurii pentru a rămâne acolo și chiar prima misiune cu echipaj pe Marte. Pentru a le atinge, agenția americană explorează noi tehnologii, în special în ceea ce privește propulsia, cu dezvoltarea motoarelor cu detonare rotativă.

Citește și