• Nașul A.I., Yann LeCun, spune că inteligența artificială nu va ajunge la fel de deștept ca un om.
  • Yann LeCun: A.I. este creat pe modele de limbaj și nu e suficient pentru a fi la nivel avansat.
  • LeCun: A.I. poate trece un examen de barou, dar nu poate scoate vesela din mașina de spălat.

Yann LeCun, șeful departamentului de Inteligență Artificială de la Meta, contrazice părerile multor lideri în tehnologie. El pune la îndoială perspectivele periculoase ale A.I.-ului la nivelul inteligenței umane în viitorul apropiat, scrie Insider.

Așa numitul „Nașul AI”, Yann LeCun a participat la un eveniment media în San Francisco, unde a și spus că Inteligența Artificială nu va ajunge la fel de deștept ca un om. Va ajunge cel mai probabil la nivelul unei pisici sau al unui câine cu mulți ani înainte de a ajunge la nivelul omului.

Explicația constă în faptul că A.I.-ul este instruit pe modele de limbaj și text care nu sunt suficiente pentru a crea un A.I. de nivel avansat. Există o grămadă de lucruri de bază despre lume pe care A.I.-ul pur și simplu nu le va dobândi prin acest tip de învățare. Textul este o sursă foarte slabă de informații. Învață un sistem, echivalentul a 20.000 de ani de materiale de citit și el tot nu va înțelege că dacă A e la fel cu B, atunci și B este la fel cu A.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Cea mai mare parte din cunoașterea umană nu are nimic de-a face cu limbajul, așa că acea parte din experiența umană nu este prevăzută de A.I. Tot LeCun spune că un chatbot poate trece un examen de barou pentru avocați, dar nu va putea să scoată farfuriile dintr-o mașină de spălat vasele precum o poate face un copil de 10 ani.

Citește și