• Negocierile Apple cu constructorii de mașini sunt în impas
  • Bloomberg anunță că Apple ar putea să construiască singură mașina autonomă
  • Intrarea Apple pe piața automobilă a fost gândită de Steve Jobs încă din 2008

Apple s-a săturat să mai aștepte după Hyundai și alți constructori și construiește singură mașina care nu are nevoie de șofer.

Toată lumea aștepta să vină anunțul oficial cu parteneriatul. Ei bine, Bloomberg anunță că negocierile au fost sistate și Apple pare decisă să meargă pe cont propriu. Să aibă un partener de la care doar să primească componentele și Apple să se ocupe cu asamblarea. Cele două companii menționate în raport sunt Foxconn și Magna International. Niciuna nu reprezintă un nume asociat cu industria de automobile.

Această idee există încă din 2008 și a venit de la Steve Jobs. Nu a reușit să o ducă la final, însă Tim Cook dorește să ducă visul mai departe. Astfel a apărut Proiectul Titan despre care se vorbește de câțiva ani. Iar Apple tot angajează ingineri și specialiști din domeniu. Elon Musk spunea chiar că știe sigur că Apple încearcă să ademenească angajați de rang înalt de la Tesla cu un bonus de 250.000 de dolari și un salariu cu 60% mai mare. Așa că putem spune că sigur vom vedea un Apple Car. Iar predicția cel mai des întâlnită este că o vom vedea în 2024.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA