• Conducerea autonomă a fost promovată intens de Elon Musk.
  • Tesla a început testele beta pentru conducere autonomă.
  • Sistemul autonom Tesla încă dă erori, unele chiar periculoase.

Filmele science-fiction au indus ideea că, într-o zi, mașinile vor putea merge dintr-un loc în altul fără intervenție umană. E un concept la care lucrează, printre alții, Daimler, General Motors, BMW, Audi, Volkswagen sau Tesla Lui Elon Musk.

De altfel, Musk e unul dintre cei mai mari susținători ai ideii. În vară era convins că nu suntem departe de realizarea ei. „Sunt extrem de încrezător că vom ajunge la autonomie completă și vom ajunge foarte rapid. Cred că vom avea funcțiile de bază pentru autonomie completă anul acesta”, spunea Elon Musk.

Tesla a pornit luna trecută primele teste în varianta beta pentru conducere autonomă, iar un grup de entuziaști a primit opțiunea și a folosit-o.
Rezultatele sunt amestecate deocamdată, pentru că sistemul mai dă și rateuri. Brandon McGowen s-a chinuit să-și convingă mașina să facă stânga, dar n-a fost chip. Așa că până la urmă a pus mâna pe volan și a virat el.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

YouTuber-ul Tesla Raj a avut probleme, dar cu luminile semaforului. Mașina sa le-a ignorat și a trecut pe roșu. Ceea ce nu e o veste prea bună pentru Tesla.