• OpenAI a dezvoltat un instrument menit să detecteze dacă un text a fost scris de un om sau de o inteligență artificială.
  • OpenAI avertizează că noul său instrument – ca și altele deja disponibile – nu este infailibil.
  • ChatGPT a fost lansat anul trecut și a devenit rapid viral pentru tonul său conversațional.

OpenAI, compania de inteligență artificială din spatele chatbot-ului viral ChatGPT, a dezvoltat un instrument menit să detecteze dacă un text în limba engleză a fost scris de un om sau de o inteligență artificială, potrivit Ap și Bloomberg.

OpenAI a făcut public marți noul său instrument „clasificator” , subliniind că este imperfect și că speră să primească feedback după lansare.

ChatGPT a fost lansat anul trecut și a devenit rapid viral pentru tonul său conversațional. A stârnit conversații despre măsura în care chatbots cu inteligență artificială ar putea înlocui scrisul uman, stârnind îngrijorări cu privire la potențialul de trișare la examene sau de fraudă penală.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Unii dezvoltatori independenți au venit, de asemenea, cu instrumente menite să detecteze dacă ceva a fost scris de ChatGPT.

„Ne angajăm cu educatorii din SUA pentru a afla ce văd în sălile lor de clasă și pentru a discuta despre capacitățile și limitările ChatGPT și vom continua să ne extindem aria de acoperire pe măsură ce învățăm” , a scris OpenAI în anunțul său.