• Mobile World Congress de la Barcelona s-a încheiat. Ediția avut loc între 28 februarie și 03 martie, iar principala atracție au reprezentat-o laptop-urile.
  • Huawei s-a concentrat pe noua serie de laptop-uri, „MateBook X Pro”.
  • Samsung a prezentat, la rândul său, noua serie „Galaxy Book2 Pro”.

De la sfârșitul lunii februarie și până la începutul lunii martie, s-a desfășurat „Mobile World Congress” (MWC), care a avut loc la Barcelona. Evenimentul se înscrie în rândul expozițiilor anuale majore privind tehnologia. MWC este dedicat, în primul rând, telefoanelor mobile. Însă, la această ediție, atracția principală au reprezentat-o laptop-urile.

Cu probleme în ceea ce privește smartphone-urile și interdicțiile primite de la Statele Unite, Huawei s-a concentrat pe o nouă serie de laptop-uri, mai precis, pe zona hibrid tabletă-laptop. Compania a dezvăluit proaspătul „MateBook X Pro”, un laptop cu un display spectaculos, cu rezoluție 3.1k, care mai are particularitatea de a fi primul laptop din lume cu suport pentru reproducerea culorilor. Noul laptop a fost prezentat de către CEO-ul companiei, Richard Yu.

Samsung a prezentat, la rândul său, seria de laptop-uri „Galaxy Book2”. Este vorba de patru modele: „Galaxy Book2 Pro 360”, a cărui preț pornește de la 1.249 dolari, „Galaxy Book2 Pro” (de la 1.049 dolari) și „Galaxy Book2 360” (de la 899 dolari). Compania promite că peste două luni se va lansa un al patrulea model: „Galaxy Book2 Business”.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Modelele Pro vor avea versiuni cu ecran de 13,3, respectiv 15,6 inci, în timp ce „Book 2 360” va avea ecran de 13,3 inci. Modelul cel mai scump, „Galaxy Book 2 Pro 360”, are ecran tactil și suport pentru stylus-ul S-Pen (cunoscut de pe seria Note și în prezent pe „Galaxy S22”). Modelul este convertibil „2 în 1”.

Samsung a anunțat noile laptop-uri într-un eveniment online. Aceste laptop-uri au ecran OLED și sistem de operare Windows 11, cip-uri Intel „Alder Lake”, iar unitatea de procesare grafică este Intel Arc.

„Cu auto-framing, chiar dacă te miști în timpul unui apel video sau cineva stă lângă tine, camera va face zoom și va ajusta, astfel încât, toată lumea să fie poziționată pe mijlocul ecranului. Seria Galaxy Book 2 Pro oferă și calitate audio excepțională pentru conversațiile tale video în ambele direcții. Cu aceste două noi laptop-uri, am făcut un pas înainte cu noise cancelation inteligent bi-direcțional. Acum, dacă există zgomot pe fundal în partea cealaltă a apelului, fie că este un apel video la muncă, fie că discuți cu prietenii, vocea celeilalte persoane se va auzi clar.”, a spus James Kitto, vicepreședinte al departamentului de vânzări a companiei Samsung.

În SUA, aceste laptop-uri vor putea fi pre-comandate din 18 martie, iar la clienți vor ajunge la început de aprilie.

Târgul de la Barcelona, cel mai important al începutului de an, din Europa, s-a anulat în anul 2020 și s-a ținut într-o variantă foarte restrânsă în anul 2021. În acest an, evenimentul s-a desfășurat între douăzeci și opt februarie și trei martie.