• Huawei și-a lansat propriul sistem de operare, numit HarmonyOS
  • Pe lângă noul sistem de operare, a lansat și trei tablete și un ceas intelligent
  • Giganții tehnologiei s-au mobilizat după ce SUA a inclus pe lista neagră Huawei, întrerupând accesul la suita de aplicații Google

Huawei a devenit oficial concurentul Android și iOS. Gigantul chinez al tehnologiei și-a lansat propriul sistem de operare, numit HarmonyOS, pe o serie de dispozitive, inclusiv smartphone-uri. Mișcarea vine în timp ce Huawei pare să se dezlipească de dependența SUA, după ce interdicția comercială i-a blocat servicii esențiale, cum ar fi Gmail

Huawei a venit cu o surpriză, și pe lângă noul sistem de operare, a lansat și trei tablete și un ceas intelligent. Toate vin cu HarmonyOS. Huawei lucrează la sistemul ăsta de mai bine de doi ani de zile. Au targhetat tehnologia Android, drept concurent. Android este folosit pe 8 din 10 smartphone-uri în prezent. Va fi disponibil și pe device-uri de la alte companii. Și cum 57% din telefoanele vândute în acest moment la nivel global provin de la companiile din China, înțelegem de ce strategia Huawei e bine țintită.

Huawei a pus accent pe aplicații, nimeni nu vrea sisteme de operare pe care aplicațiile lui favorite nu funcționează, așa că Huawei are o suită de aplicații precum mapare și un browser sub o marcă numită Huawei Mobile Services. 300 milioane dispozitive ar urma să folosească HarmonyOS până la finalul anului.

Recomandări

RADU MAZĂRE A FOST ELIBERAT CONDIȚIONAT
ZELENSKI MERGE LA MADRID
VARA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
CUM CREȘTEM PRODUCȚIA DE PORUMB
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE

Când ajunge HarmonyOS și în România?

Momentan, Huawei pare să se concentreze mai mult pe piața din China. Rămâne de văzut dacă vor avea succes. Este foarte dificil de oprit dominația iOS și Android. HarmonyOS vrea să vină din urmă și să ajungă primul.

Giganții tehnologiei s-au mobilizat după ce SUA a inclus pe lista neagră Huawei, întrerupând accesul la suita de aplicații Google. Această mișcare, alături de alte sancțiuni, le-au paralizat afacerea cu smartphone-uri la doar câteva luni după ce a devenit primul jucător din lume.