Noul iPhone a fost supus unui test extrem. Rezultatul i-a surprins pe specialiști

iphone-test Sursă foto: YouTube/ CNET
  • Jurnaliştii de la CNET au supus iPhone 12 la un test extrem.
  • Telefonul a fost dus cu o dronă subacvatică la 20 de metri adâncime.
  • În urma testului, telefonul a suferit daune iremediabile.

Jurnaliştii de la CNET au supus iPhone 12 la un test extrem. L-au legat de o dronă subacvatică şi l-au dus pe fundul unui lac din California. Prima dată, la 6 metri adâncime. Adică limita la care Apple susţine că telefonul rezistă. Şi a făcut-o, fără vreo problemă.

Veste bună pentru Apple care tocmai a fost amendată de Comisia Concurenţei din Italia pentru că a indus în eroare utilizatorii cu privire la rezistenţa la apă a telefonului în urmă cu 3 ani.

iPhone-ul, „înecat” la 20 metri adâncime

Aşa că telefonul a ajuns la 20 de metri adâncime. Acolo unde apa are o temperatură de doar 10 grade. A rezistat timp de 40 de minute şi funcţiona fără probleme când a fost scos din apă. Problemele au apărut la 3 zile distanţă. Camerele erau aburite, iar telefonul nu mai putea fi încărcat.

„Concluzia: dacă dai apă pe iPhone sau îţi scapă în apă accidental, ar trebui să fie în regulă. Doar să nu mergi la extrem cum am făcut noi. Desigur, e important de ştiut că daunele provocate de apă nu sunt acoperite de garanţie. Aşa că te rog să fii atent şi lasă-ne pe noi să ‘înecăm’ telefoanele”, a declarat Lexy Savvides, jurnalist CNET.