• Mercedes a anunţat o maşină electrică despre care susţine că poate parcurge mai mult de 1.000 km cu o singură încărcare.
  • Astfel, Mercedes încearcă să convingă potenţialii clienţi că lipsa infrastructurii de încărcare nu trebuie să fie un impediment în calea achiziţionării unui vehicul electric.
  • Producătorul german de automobile premium spune că tehnologia Vision EQXX va fi folosită începând cu 2024.

Noul model Mercedes revoluționează domeniul maşinilor electrice. Mercedes a anunţat o maşină electrică despre care susţine că poate parcurge mai mult de 1.000 km cu o singură încărcare. Astfel, Mercedes încearcă să convingă potenţialii clienţi că lipsa infrastructurii de încărcare nu trebuie să fie un impediment în calea achiziţionării unui vehicul electric.

Distanţa, care a depăşit cu mult media industriei de aproximativ 300 de kilometri, a fost calculată folosind simulări digitale interne ale condiţiilor de trafic din viaţa reală. Cu toate acestea, o versiune oficială a lui Vision EQXX, care va fi prezentat în primăvară, va fi capabil să parcurgă aproape o distanţă dublă faţă de un Tesla Model S complet încărcat, a spus producătorul german, scrie Financial Times

Noul model Mercedes va fi disponibil din 2024 sau 2025, dar probabil că nu va avea întreaga distanţă a prototipului. În schimb va folosi densitatea bateriei din EQXX pentru a face o maşină mai eficientă şi mai uşoară. „Toate elementele pe care le vedem în această maşină vor intra în producţia de serie”, a anunţat Markus Scäfer, directorul tehnologic al Mercedes.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Probabil că nu avem nevoie de această gamă într-o maşină compactă, dar acum putem reduce dimensiunea bateriei, putem avea chiar şi o baterie mult mai mică decât vedem aici în EQXX. Asta înseamnă costuri mai mici ale automobilului”, a adăugat Markus Scäfer.

Anul trecut, Mercedes a lansat o versiune electrică, EQS, care este capabilă să parcurgă mai mult de 650 de kilometri cu o singură încărcare. Pachetul de baterii din Vision EQXX are cu 50% mai puţin volum şi este cu 30% mai uşor.

Mercedes s-a angajat să devină o marcă exclusiv electrică până în anul 2030. Compania a fost criticată pentru deţinerea unei echipe de Formula 1, ale cărei maşini funcţionează cu combustibili fosili. Cu toate acestea modelul electric a fost dezvoltat cu ajutorul echipelor campioane de Formula 1 şi Formula E ale Mercedes-Benz.