• Gigantul platformei de streaming Netflix va începe să perceapă taxe pentru conturile partajate în mai multe țări la începutul anului 2023.
  • Parolele partajate între persoane care nu locuiesc împreună reprezintă o problemă pe care Netflix încearcă să o combată de mai mulți ani.
  • Compania știe că utilizatorii nu vor fi mulțumiți de această schimbare.

Gigantul platformei de streaming Netflix va începe să perceapă taxe pentru conturile partajate în mai multe țări la începutul anului 2023. Compania a anticipat deja că această schimbare va fi implementată, deși este conștientă că nu va fi pe placul tuturor utilizatorilor.

Parolele partajate între persoane care nu locuiesc împreună reprezintă o problemă pe care Netflix încearcă să o combată de mai mulți ani. Mulți oameni împart un abonament cu prietenii sau familia, chiar dacă nu locuiesc în aceeași casă, de obicei cu un plan premium care acceptă mai multe dispozitive în același timp.

În mai multe țări, Netflix introdusese o funcție care permitea celor care plătesc în plus la planurile sale să creeze subconturi cu non-coabitanți. Această măsură a fost pusă în aplicare numai în teritoriile din America Latină (Chile, Costa Rica, Peru, Argentina, El Salvador, Guatemala, Honduras și Republica Dominicană). În plus, brandul a lansat un plan mai ieftin, cu anunțuri, pentru cei care nu au vrut să plătească atât de mult și acesta a fost motivul pentru care au ales să împartă cheltuielile cu necuvântătoarele. Pentru această alternativă, Netflix a adăugat, de asemenea, posibilitatea de a transfera un profil pe un cont nou, astfel încât utilizatorii să nu mai aibă scuza că nu își schimbă profilul pentru că își pierd istoricul.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Compania știe că utilizatorii nu vor fi mulțumiți de această schimbare. În cadrul unei întâlniri cu investitorii, Ted Sarandos, co-CEO al Netflix, a subliniat că știa că utilizatorilor nu le va plăcea ideea, dar că firma trebuia să se asigure că aceștia înțeleg valoarea plății pentru acest serviciu.