• Jupiter și Saturn se vor alinia pe cer în noaptea de 21 decembrie
  • Va fi cea mai mare apropiere din ultimii 800 de ani
  • Ultima dată când Saturn și Jupiter au fost atât de apropiate și vizibile a fost în 1226

Jupiter și Saturn sunt pe cale să se alinieze perfect. În noaptea de 21 decembrie, fii cu ochii pe cer, pentru că vei fi uimit de ce vei vedea: cele două planete vor fi atât de apropiate încât ai crede că se ating și formează un dublu astru, scrie Business Insider.

Trebuie să știi că ultima dată când cele mai mari planete din sistemul solar au fost atât de apropiate a fost acum aproape 800 de ani, pe 4 martie 1226.

Marele eveniment astronomic mai este numit de specialiști și „Marea conjuncție“ și are loc cam o dată la două decenii.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În noaptea solstițiului de iarnă, Jupiter și Saturn vor fi separate pe cer de o distanță egală cu aproximativ o cincime din diametrul lunii pline, explică Patrick Hartigan, profesor de fizică și astronomie la Universitatea Rice. Vor arăta ca și cum ar forma o planetă dublă.

„Vor fi atât de apropiate încât nu le vei putea separa cu ochiul liber“, spune el. Vor arăta ca un singur punct de lumina puternică. Totuși, va fi o provocare să vedem această conjuncție în Statele Unite, Canada și Europa, în funcție de condițiile meteorologice. Cel mai bun punct de observare ar fi Ecuatorul, iar în emisfera nordică, durata de observare va fi mai mică.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!