O aplicație falsă de pe App Store a păcălit 1.000 de utilizatori. Cel mai ghinionist a pierdut 600.000 de dolari

  • O aplicație falsă a apărut în App Store și a păcălit 1.000 de utilizatori
  • Aplicația părea că este un portofel digital pentru criptomonede
  • Persoanele care au descărcat-o au intrat în cont au rămas fără bani

Apple este acuzată de un bărbat că a ajuns la psiholog din cauza neatenției companiei. El a strâns ani de zile criptomonede în valoare de 600.000 de dolari și i-a pierdut în câteva secunde.

Phillipe Christodoulou a ajuns în presa americană. El a descărcat o aplicație numită „Trezor” crezând că aparține de compania care a creat un portofel digital pentru criptomonede. Se numea la fel ca respectiva companie. Doar că aplicația era falsă. În doar câteva secunde, cei 17,1 Bitcoini pe care i-a strâns în ani de zile au dispărut.

A suferit un șoc. Bărbatul spune că merge la psiholog și ia medicamente ca să treacă peste situație. Și acum dă vina pe Apple pentru că nu a șters mai rapid aplicația. Dar hai să-ți spun cum a trecut aceasta peste verificări. Autorii furtului au creat o aplicație legală și au schimbat-o total după ce a primit undă verde să apară în App Store. Astfel, nimeni nu îi poate ajuta pe cei păgubiți.

Lew Later, tech youtuber: „Utilizatorul are evident o responsabilitate să verifice. Mai ales când muți Bitcoin în valoare de 600.000 de dolari. Verifică pe site-ul Trezor. Îi întrebi: aveți cumva și o aplicație?”