- Oamenii de știință din Mexic, Statele Unite, Spania și Italia și MIT creeză o bază de date cu mii de variante de sunete de tuse de la pacienți pozitivi și negativi la Covid-19
- O aplicaţie pe telefon cu inteligenţă artificială va identifica infectarea după sunetul tusei.
- Cercetătorii spun că sunetele vor fi analizate folosind un algoritm și o inteligență artificială pentru a distinge exact acest zgomot.
Aplicația va fi gratuită, iar doritorii își pot supune tusea acestui „detector”, evident, fără să fie nevoiţi să plece din casă. Cei care doresc să îşi doneze tusea o pot face cu dreptul de autor.
Advertisment
Pentru ca aplicația să aibă o acuratețe de 90%, este nevoie de 10 milioane de sunete de tuse.
„COVID-19 Sounds App” analizează respirația, strănuturile și tusea utilizatorilor. Prin intermediul unor algoritmi de inteligență artificială, va detecta noile cazuri de COVID-19 sau alte boli ale sistemului respirator.
Recomandări
- Tehnologia schimbă modul în care te relaxezi. Cum influențează A.I.-ul timpul tău liber
- Viscri reprezintă una dintre cele mai căutate destinații turistice din România. Alexandru Toader, fondator Viscri 32: „O problemă mare e lipsa de implicare a autorităților”
- Spectacolul „Regina Mamă” pornește în turneu național pe data de 2 aprilie. Oana Pellea: „Este un spectacol în care că toată lumea se regăsește”
- Salvați Copiii a lansat INFOMama pentru gravide și mame. Silvia Burcea, fondatoare: „Vrem ca aplicația să faciliteze accesul gravidelor la serviciile medicale”
- Statele Unite și Israelul se pregătesc de război cu Iranul. Un jurnalist Daily Mail a obținut informații de la surse militare și politice israeliene de rang înalt