• Dani Clode a creat un deget protetic imprimat 3D.
  • Acesta poate ajunge la o dexteritate asemănătoare unui deget uman.
  • Dispozitivul te ajută să îți legi șireturile, cântă la chitară, pune acul în ață.

Te-ai gândit vreodată cum ar fi ca mâna ta să nu aibă cinci degete, ci șase? Acum, activitățile realizate cu două mâini pot fi făcute doar de una. Dani Clode a creat un deget protetic imprimat 3D care poate ajunge la o dexteritate asemănătoare unui deget uman. Dispozitivul te ajută să îți legi șireturile, cântă la chitară, pune acul în ață sau, fără prea mult efort, decojește fructele.

Dispozitivul este în prezent dezvoltat și utilizat pentru cercetări neuroștiințifice. Acesta sfidează ideea convențională de proteză, fiind conceput ca o extensie a propriei mâini. Imprimarea 3D, în special cu ajutorul imprimantei Form 2, i-a permis lui Clode să creeze o proteză precisă pentru oameni.

View this post on Instagram

A post shared by Business | Motivation | Technology (@wealth)

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

În prezent, gadgetul, denumit cel de-al treilea deget, este dezvoltat și utilizat pentru cercetări neuroștiințifice în colaborare cu Laboratorul de plasticitate de la University College London și Universitatea Cambridge. Investigând modul în care creierul nostru se poate adapta la augmentare, cercetătorii spun că pot explora limitele neuroplasticii, observând ce resurse folosește creierul nostru pentru a controla o parte a corpului care nu a mai fost niciodată acolo și, în cele din urmă, investigând modul în care poate fi exploatat pentru a îmbunătăți capacitatea de utilizare și control a viitoarelor dispozitive protetice și augmentative.

Citește și: