• StoreDot a prezentat o baterie care poate fi încărcată complet în doar 10 minute.
  • StoreDot este o firmă din Israel specializată în dezvoltarea bateriilor electrice pentru maşini cu încărcare rapidă.

StoreDot, un dezvoltator israelian al tehnologiei de încărcare extrem de rapidă (XFC) a bateriilor pentru vehicule electrice, a prezentat luna aceasta ceea ce a numit „primul prototip de baterie cu siliciu dominant din lume”, capabil să se reîncarce în doar 10 minute.

Celulele cilindrice ale companiei folosesc un format 4680 – 46 milimetri lățime pe 80 de milimetri lungime – care este preferat de producătorii auto mondiali, în special de gigantul vehiculelor electrice Tesla, potrivit The Times of Israel.

Tehnologia bateriei a fost dezvoltată timp de trei ani și include cinci brevete de proiectare a celulelor, a precizat StoreDot într-o declarație de săptămâna trecută. Designul „crește randamentul și abordează problemele de siguranță și performanță asociate de obicei cu structura de carcasă dură a celulelor cilindrice”, a declarat compania.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

StoreDot a declarat că lucrează în prezent la înființarea unei linii de producție cu Eve Energy, partenerul de producție al companiei din China.

Investiții de 130 de milioane de dolari pentru StoreDot

„Atingerea obiectivului de încărcare extrem de rapidă a unei celule cilindrice în doar 10 minute a fost pe foaia de parcurs tehnologică a StoreDot încă din prima zi”, a declarat directorul executiv al StoreDot, Dr. Doron Myersdorf. „Este extrem de semnificativ faptul că putem oferi producătorilor de vehicule electrice posibilitatea de a alege între diferite formate de celule, utilizând tehnologia noastră XFC, care va depăși barierele actuale în calea deținerii de vehicule electrice [EV]: autonomia și anxietatea legată de încărcare.” Aceasta se referă la teama ca bateria să se epuizeze în mijlocul călătoriei și ca șoferul să rămână blocat la o stație de încărcare.

De asemenea, compania a demonstrat anterior timpi de încărcare ultra-rapidă pentru telefoane și scutere. În luna mai, StoreDot a primit aprobarea din partea NASA pentru a desfășura ceea ce, potrivit companiei, este primul program de cercetare și dezvoltare în spațiu pentru noi materiale pentru baterii. StoreDot a primit, până acum, investiţii de 130 de milioane de dolari, printre investitori aflându-se Daimler AG, BP Ventures şi Samsung Ventures.